elnök:
Mayer László

képviselő testület:
Fülöp Szilvia, Somogyi Róbert

Önkormányzatunk fontosnak tartja, hogy a zengővárkonyi német kisebbség megélhesse nemzetiségi kultúráját. Igyekszünk ehhez folyamatosan lehetőségeket, programokat biztosítani. Már évek óta minden februárban svábbált szervezünk, melyen évről évre egyre többen vesznek részt. 2015-ben először rendeztük meg a sváb rétes napot hagyományteremtő szándékkal, azzal a céllal, hogy a fiatalok megtanulják a hagyományos réteskészítés fortélyait az idősektől. Ezen kívül folyamatosan támogatjuk óvodai és iskolai szinten a német oktatást, és a nemzetiségi kultúra, hagyományok oktatását.

Zengővárkonyi Német Önkormányzat pályázatai:

A Zengővárkonyi Német Önkormányzat által elnyert NBER-KP-1-2022/1-000193 azonosítószámú támogatásnak köszönhetően 1 872 000 Ft vissza nem térítendő támogatásból újulhatott meg a zengővárkonyi Német Ház elektromos hálózata. A fejlesztés hozzájárul, hogy az épület korszerű közösségi térként működhessen.

A Zengővárkonyi Német Önkormányzat által elnyert NEMZ-E-22-0073 azonosítószámú támogatásnak köszönhetően 10 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásból készülhettek el zengővárkonyi Német Ház állagmegóvási munkálatai. A fejlesztés által korszerű egy közösségi tér jön létre.

Zengővárkonyi Német Ház tetőfelújítása:

Közösségi tér kialakítása a Zengővárkonyi Német Házban: