Logópályázat – Álmodd meg Vadkan Vilit!

Pályázati felhívást adott ki a Zengővárkonyi Faluszépítő Egyesület, melynek keretében szeretnék megtalálni azt, aki Vadkan Vili személyét a legjobban grafikába tudja álmodni. Az új zengővárkonyi mesesétáló kezdeményezés kabalafigurája ugyanis még csak gondolatban létezik.

A részletes pályázati felhívás itt olvasható:

Várjuk a pályázati anyagokat vektografikus képformátumban 2022. március 20-án éjfélig a polgarmester@zengovarkony.hu email címre.

“A Te Szavaid!” – nyári ifjúsági pályázat

Találd ki, kutass, írd le, mondd el!

Zengővárkonyi (vagy zengővárkonyi kötődésű) 12-18 éves fiataloknak hirdetünk pályázatot a következő részvételi szabályokkal:

Egyénileg vagy max. 3 fős csoportokban lehet dolgozni!

  1. Találj ki egy témát, ami foglalkoztat, és úgy gondolod, hogy másokat is érdekelhet.
  2. Végezz szerteágazó kutatást a témában (böngéssz a neten, kérdezz meg a témához értő embereket, olvass róla könyveket…).
  3. Írj a választott témából egy kb. 4000 karakteres cikket (+/- 10%).
  4. Készíts, válogass a témával kapcsolatban jó minőségű fotókat.
  5. Készíts interjút a témáról egy vagy több emberrel.

Ha szükséged van segítségre akár témaválasztásban, akár a cikkel vagy a riporttal kapcsolatban, ha valamiben nem vagy biztos, keresd Fülöp Szilvit (+36 30 441 4998 vagy facebookon)! A teljes munkafolyamatban rendelkezésetekre állok mentorként, nem vagytok egyedül a feladattal!

A nyertes cikket aztán együtt fogjuk tördelő szerkeszteni a Zengő Hírek szeptemberi számába. A felvett hanganyagot pedig a hangfarm online rádió csapatával együtt fogjátok kész rádiós anyaggá összevágni. Így bepillanthattok az újságszerkesztés és a hanganyag vágás rejtelmeibe is.

A pályázati anyagok leadási határideje 2021. augusztus 31.

Az első 3 helyzett értékes díjazásban részesül:

Nyeremények:

1.helyezett: Decathlon vásárlási utalvány fejenként 10.000 Ft értékben + csapatbelépő a Parapark pécsi szabaduló szobájába

2. helyezett: Pizzavacsora a Retro Presszóban a csapattagoknak + csapatbelépő a Parapoly városi kódfejtő játékára

3. helyezett: Csapatbelépő a Parapoly városi kódfejtő játékára

Gyereknapi online kvíz játék

Kedves Gyerekek!

Játszatok velünk 2021. május 29-31-én és nyerjetek! Ismerjétek meg Zengővárkonyt!

Május 29-én 10 db fotót fogunk megosztani Zengővárkony község hivatalos facebook oldalán, melyek mind Zengővárkonyban készültek, és egy-egy apró részletet ábrázolnak. Találjátok ki, hogy melyik kép hol készült, és küldjétek el tippjeiteket a képek sorszámának és vélt helyének megjelölésével Fülöp Szilviának privát facebook üzenetben. Valamint válasszatok ki hármat a képek közül, sétáljatok el a helyszínre, és fotózkodjatok le velük. A képeket is küldjétek el a válaszokkal együtt. Minden résztvevőnek egy tábla csoki az ajándéka, melyet a játék után eljuttatunk nektek. Annak, aki a legtöbb helyest választ adja, egy családi belépő a nyereménye 5 fő részére az erdősmecskei Repzootic magánállatkertbe, melyet a 2021-es nyári szünetben tud felhasználni (pillanatnyilag az állatkert csak védettségi igazolvánnyal látogatható – ezt kérjük vegyétek figyelembe). Ha holtverseny alakulna ki az első helyen, úgy a fődíjat kisorsoljuk az első helyezettek között. A válaszokat kérjük hétfőn estig, azaz 2021. május 31. este 20 óráig küldjétek el.

Nagyon fontos: a válaszokat semmiképp se a képhez vagy a posthoz írjátok commentbe, hanem privát üzenetben küldjétek, hogy ne rontsuk el másnak a játékot!! Köszönjük!

Jó játékot kívánunk és vidám gyereknapot!

Zengővárkony Község Önkormányzata

Támogassa Kaics Noémit és családját!

Sajnálatos haláleset következtében édesanya nélkül maradt egy 5 éves zengővárkonyi kislány. Aki tehet, kérjük támogassa a családot anyagi vagy egyéb adománnyal!

Pénzadományokat a család a kislány részére készpénzben vagy átutalással is elfogad. Készpénzes adomány esetén keressék Fülöp Szilviát (+36 30 4414 998), hogy közvetíthessen a család és az adományozó között.

Átutalásos adományozás esetén a bankszámla adatok a következők:

Kaics Szilárd
OTP Bank
11773315-00567628

A család a kislány részére egyéb adományokat is elfogad:
Noémi 5 éves, enyhébb fokú autizmussal küzd, és egy örökölt betegség folytán (alacsony fehérvérsejt szám) könnyebben kap el fertőzéseket az átlagnál. A babanyelvet használja, de kezd összetettebb tömörebb mondatokban beszélni, nagyon barátságos, kedves, mosolygós kislány, édesapja szeme fénye. Sok odafigyelésre van szüksége, egyedül nem hagyható, felügyeletét biztosítja a közvetlen családja. Összességében ügyes, mindenben próbálkozik.

Amire szükség lenne az anyagi segítség mellett:
Szereti a fejlesztő játékokat, kirakó (komolyabb több 40-60db-os), párosító, színező, összekötős, képes feladványos játékok illetve foglalkoztató füzetek/könyvek, amik segítik a fejlődését. Egyszerűbb mesekönyvek sok képpel, 1-2 oldalas történetekkel.
Mesés DVD rajzfilmek: Bogyó Babóca, Peppa malac, Manó Benő és Lili Hercegnő apró királysága, hercegnős, barbis, lovas/pónis mesék.

Nincs szükség színes ceruzára, festékre (hasonló eszközökre), ruhára, cipőre, élelmiszerre.

A család postacíme:7720, Zengővárkony, Arany János utca 9.
Csomagküldés esetén postán maradóra küldjék.

Köszönjük a segítséget!

Komatál közösség alakult Zengővárkonyban

Zengővárkony első Baranya megyei településként vesz részt a Nemzeti Művelődési Intézet, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Népfőiskola Alapítvány közös kezdeményezéseként meghirdetett Komatál Programban. A településen jelenleg 10 főből álló társaság vállalja egy a faluban születő kisgyermek családjának segítését a szülés utáni első 12 napban. Meleg étellel és egyéb apró ajándékokkal fogadják az újszülöttet, a falu legfiatalabb kis lakosát. A Komatál Program ezt a vállalást azzal segíti, hogy a komatál összeállításához gyönyörű népművészeti kellékeket biztosít. A közösség így átvehetett egy óbányai kerámiatálat, egy rozmaringos szőttes komatál takarót és egy hímzett szalvétát. Továbbá a komatalprogram.hu oldalon recepteket is találnak majd a résztvevők, mely ötletet ad a 12 napi menü összeállításához. A közösséghez már olyan lelkes vállalkozók is csatlakoztak, mint az Andi Falatozó, aki vállalta egy napra az ételkészítést, valamint a Red Speed Design, akik varrott gyermekjátékkal egészítik majd ki a csomagot.

A közösség természetesen nem csak egy alkalomra alakult, a további gyermekáldások során egy alkalommal komatállal és egy kis ajándékcsomaggal köszöntik az újszülöttet és családját.

A közösség nyitott, így szeretettel várjuk a további jelentkezőket is, akik szívesen részt vennének a munkában. Jelentkezni Fülöp Szilviánál lehet.

A közösség megalakulásáról a Nemzeti Művelődési Intézet is hírt adott, mely itt olvasható: https://nmi.hu/…/mondom-mondom-fordulj-ide-matkamasszony/