Közösségünk azon kívül, hogy a közénk érkező pici babákat és családjukat segíti, szívesen részt vesz faluközösségi alkalmakon is. A Pécsváradi Várban rendezett Határtalan Lakomán Zengővárkonyt a Zengővárkonyi Német Önkormányzat és a Komatál Közösség képviselte. Míg a német önkormányzat isteni sváb ételeket kínált az érdeklődők részére, addig a Komatál Közösség egy bőséges desszert asztalt állított fel mindenki nagy örömére. Ezúton is köszönjük a sok-sok sütemény felajánlást és a közreműködők minden segítségét!

Zengővárkonyban 2021-ben megalakult az első Komatál Közösség 10 fővel, mely közösséget a Nemzeti Művelődési Intézet Komatál Programjába is regisztráltunk.

A Komatál Programba benyújtott pályázatunk alapján a Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából egy óbányai komatálat (Rács Róbert munkája), egy rozmaring komatál takarót (dr. Gulyás Antalné munkája) és egy fehérhímzéses szalvétát (a békéscsabai Népi Díszítőművészeti Szakkör munkája) kaptuk mint koma kellékeket. Közösségünk elsőként Dörmő Norbertet és családját köszöntötte a kis Olivér születése alkalmából. Részükre az első hetekben naponta visz komatálat a közösség valamely tagja.

Zengővárkony Község Önkormányzata egy kis ajándékcsomaggal is hozzájárult a köszöntéshez, valamint az őszi időszakban a falurétben egy-egy fát is fog ültetni a 2021-ben született gyermekeknek.

Szeretettel gratulálunk és jó egészséget kívánunk a családnak!

Zengővárkonyi Komatál Közösség