Zengővárkony első Baranya megyei településként vesz részt a Nemzeti Művelődési Intézet, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Népfőiskola Alapítvány közös kezdeményezéseként meghirdetett Komatál Programban. A településen jelenleg 10 főből álló társaság vállalja egy a faluban születő kisgyermek családjának segítését a szülés utáni első 12 napban. Meleg étellel és egyéb apró ajándékokkal fogadják az újszülöttet, a falu legfiatalabb kis lakosát. A Komatál Program ezt a vállalást azzal segíti, hogy a komatál összeállításához gyönyörű népművészeti kellékeket biztosít. A közösség így átvehetett egy óbányai kerámiatálat, egy rozmaringos szőttes komatál takarót és egy hímzett szalvétát. Továbbá a komatalprogram.hu oldalon recepteket is találnak majd a résztvevők, mely ötletet ad a 12 napi menü összeállításához. A közösséghez már olyan lelkes vállalkozók is csatlakoztak, mint az Andi Falatozó, aki vállalta egy napra az ételkészítést, valamint a Red Speed Design, akik varrott gyermekjátékkal egészítik majd ki a csomagot.

A közösség természetesen nem csak egy alkalomra alakult, a további gyermekáldások során egy alkalommal komatállal és egy kis ajándékcsomaggal köszöntik az újszülöttet és családját.

A közösség nyitott, így szeretettel várjuk a további jelentkezőket is, akik szívesen részt vennének a munkában. Jelentkezni Fülöp Szilviánál lehet.

A közösség megalakulásáról a Nemzeti Művelődési Intézet is hírt adott, mely itt olvasható: https://nmi.hu/…/mondom-mondom-fordulj-ide-matkamasszony/

There are no comments yet.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).